BACARDI

Bacardi – O scurta istorie a romului Bacardi

Facundo Bacardí Massó, un comerciant de vinuri spaniol, s-a născut în Sitges, Catalonia, Spania, în 1814, și a emigrat la Santiago, Cuba în 1830.

La acea vreme, romul era făcut ieftin și nu era considerat o băutură rafinată și era rar vandut in taverne de lux sau cumparat de clasa de mijloc, in cresetere pe insula.

Facundo a început să încerce să „îmblânzească” romul izolând o tulpină proprie de drojdie recoltată din trestia de zahăr locală, folosită și astăzi în producția Bacardi. Această drojdie conferă romului Bacardi profilul său de aromă.

După ce a experimentat mai multe tehnici timp de aproape zece ani, Facundo a fost pionier în filtrarea romului cu cărbune, care a îndepărtat impuritățile din romul său.

Facundo a creat apoi două distilate separate pe care le-a putut amesteca împreună, echilibrând o varietate de arome: Aguardiente (un distilat robust și aromat) și Redestillado (un distilat rafinat și delicat).

Odată ce Facundo a atins echilibrul perfect al aromelor prin căsătoria celor două distilate împreună, a învechit intenționat romul în butoaie de stejar alb pentru a dezvolta arome și caracteristici subtile, în timp ce le atenuează pe cele nedorite. Produsul final a fost primul rom „alb” limpede, cu corp ușor și probabil cel mai versatil din lume.