Bacardi – O scurta istorie a romului Bacardi

Facundo Bacardí Massó, un comerciant de vinuri spaniol, s-a născut în Sitges, Catalonia, Spania, în 1814, și a emigrat la Santiago, Cuba în 1830.

La acea vreme, romul era făcut ieftin și nu era considerat o băutură rafinată și era rar vandut in taverne de lux sau cumparat de clasa de mijloc, in cresetere pe insula.

Facundo a început să încerce să „îmblânzească” romul izolând o tulpină proprie de drojdie recoltată din trestia de zahăr locală, folosită și astăzi în producția Bacardi. Această drojdie conferă romului Bacardi profilul său de aromă.

După ce a experimentat mai multe tehnici timp de aproape zece ani, Facundo a fost pionier în filtrarea romului cu cărbune, care a îndepărtat impuritățile din romul său.

Facundo a creat apoi două distilate separate pe care le-a putut amesteca împreună, echilibrând o varietate de arome: Aguardiente (un distilat robust și aromat) și Redestillado (un distilat rafinat și delicat).

Odată ce Facundo a atins echilibrul perfect al aromelor prin căsătoria celor două distilate împreună, a învechit intenționat romul în butoaie de stejar alb pentru a dezvolta arome și caracteristici subtile, în timp ce le atenuează pe cele nedorite. Produsul final a fost primul rom „alb” limpede, cu corp ușor și probabil cel mai versatil din lume.

46,45 lei TVA inclus
70,13 lei TVA inclus
98,74 lei TVA inclus
46,45 lei TVA inclus
74,20 lei TVA inclus
46,45 lei TVA inclus