,CORNER Prosecco Treviso 0,75L
CORNER Prosecco Treviso 0,75L are minimum 10,5 % alcool in volum. Aroma sa este crocanta, ceea ce aduce aminte de mar galben, pere coapte, piersica alba si caise. Majoritatea variantelor de Prosecco au arome primare intense si au un gust proaspat, usor si relativ simplu.
Insa acest Vin frizant alb, perlat, extrasec, este un Prosecco cu personalitate.
Caracteristici generale ale spumantului:
Culoare | Alb |
---|---|
Volum (l) | 0.75 |
Gust vin | Dulce |
Greutate (Kg) | 0.75 |
Cantitate | 1 |
Soi | Tempranillo |
Ambalaj | Sticla |
Alcool (%) | 10.5 |
Tara de origine | Italia |
Prosecco este un vin italian faimos, produs pe o suprafata intinsa pe noua provincii din regiunile Veneto si Friuli Venezia Giulia. Vinul este denumit dupa satul Prosecco. Este un spumant obtinut din struguri Prosecco (redenumit Glera in 2009 in Uniunea Europeana). Normele de denumire permit pana la 15% din vin sa fie alte soiuri permise.
CORNER Prosecco Treviso se asociaza cu mancaruri light precum salate de vara, legume crude, branzeturi variate, dar si cu deserturi. Vinul poate fi savurat si la o masa usoara pe baza de peste sau fructe de mare.
Pana in anii 1960, vinul spumant Prosecco era in general destul de dulce. Abia se distingea de vinul Asti, produs in Piemont. De-a lungul anilor, tehnicile de productie s-au schimbat si imbunatatit. Astazi vinurile Prosecco sunt vinuri spumante de calitate superioara, cautate de cunoscatori.
Conform unui raport din New York Times 2008, Prosecco a crescut brusc in popularitate pe pietele din afara Italiei, vanzarile globale atingand procente de doua cifre din 1998. A fost introdusa pe piata americana principala in 2000 de Mionetto, acum cel mai mare importator de Prosecco, care a raportat, de asemenea, o „incredibila tendinta de crestere” in 2008. Consumul a fost crescut si in Marea Britanie, care a devenit la mijlocul anilor 2010, cea mai mare piata de export pentru Prosecco, consumand integral un sfert din productia italiana.
In Italia, Prosecco este un vin folosit foarte des. In afara granitelor Italiei, este cel mai adesea baut ca aperitiv. Ca si in cazul altor vinuri spumante, Prosecco este servit refrigerat.
Vinul Prosecco nu a avut bule pana in secolul XIX. Crama Carpenè Malvolti a fost prima care a produs Prosecco asa cum il cunoastem astazi: perlat, fin, delicios.
Comanda acum acest vin spumant Prosecco rafinat si ti-l livram acasa sau la sediul firmei!
genesys –