Jagermeister Lichior 1l
Jagermiester digestiv originar din Germania, obtinut din amestec de 56 de plante botanice si mirodenii precum anason, mac, sofran, ienupar, ginseng, coaja de citrice. Ingredientele sunt macinate si sunt lasate timp de 3 zile impreuna cu apa si alcool. Rezultatul obtinut este filtrat si tinut in butoaie de stejar 1 an dupa care mai beneficiaza de o filtrare si merge direct in sticla.
In urma cu peste 80 de ani Curt, fiul lui Wilhelm Mast, a avut o idee diferita de afacerea cu otet a familiei: crearea unei bauturi populare, din alcool si nu mai putin de 56 de ingrediente botanice.
Dupa cativa ani de incercari, reteta a fost gata: plante si ierburi erau zdrobite, amestecate cu apa si alcool si lasate la infuzat. Infuzia era filtrata, transferata in butoaie si lasata la maturat un an. Apoi, licoarea era filtrata din nou si se adaugau cu grija zahar, caramel si alcool.
Lichiorul rezultat era apoi imbuteliat in singura sticla ce rezistase la testul de impact al lui Curt si a carei forma dreptunghiulara iese imediat in evidenta.
Bautura, prezenta in fiecare bar din lume, poate fi consumata ca atare, sau intr-un cocktail cu bauturi energizante.
Anonim –