Dragi Clienti, Incepand cu 1 Mai echipa Beau.ro intra in vacanta de Paste. Astfel, comenzile primite intre 30 Aprilie si 6 Mai vor fi livrate incepand cu 7 Mai. Multumim pentru intelegere!

Am inteles

Ambalaje alternative in Industria Vinului pentru reducerea amprentei de CO2

Ambalaje alternative in Industria Vinului pentru reducerea amprentei de CO2

 

Ambalaje alternative in Industria Vinului: cum arata acestea, din ce sunt facute, cat de potrivite sunt pentru vinurile care ne plat atat de mult?

Timp de parcurgere a articolului: 5min.

 

Packamama-eco-sticle_vin
poza preluata de pe www.packaging-gateway.com

Intr-o epoca in care preocuparea pentru impactul asupra mediului devine din ce in ce mai prezenta, industria vinului isi indreapta atentia catre ambalajele alternative pentru a promova beneficiile climatice si pentru a reduce amprenta de CO2. In acest context, vinul isi schimba obisnuintele ambalaje din sticle de sticla. Acestea nu mai sunt singura optiune preferata. In schimb, apare o gama variata de alternative, oferind o solutie ecologica si sustenabila.

 

Dezbaterile actuale despre impactul climatic al vinului in sticlele de sticla sunt din ce in ce mai intense, mai ales ca studiile arata ca amprenta de CO2 a vinului in sticla poate fi de pana la 10 ori mai mare decat cea a altor tipuri de ambalaje. Aceasta constatare ii determina pe producatori sa exploreze noi optiuni, indreptandu-si atentia catre ambalaje inovatoare, materiale sustenabile si modalitati de livrare eficiente.

 

In prezent, exista mai multe companii care ofera solutii inovatoare in ceea ce priveste ambalajele alternative pentru vin. Acestea variaza de la “saci-in-cutie” reciclabili premium pana la sticle de carton cu inserturi de plastic sau butoaie de otel inoxidabil. Ideea de baza din spatele acestor solutii este reciclarea si designul circular, fiind centrul modelului lor de afaceri. Aceste companii se angajeaza sa reduca emisiile pe tot traseul producerii si consumului vinului, pana la consumarea sa de catre beneficiar, obtinand certificari pentru a-si valida eforturile.

 

Acceptarea ambalajelor alternative este in crestere, mai ales in randul consumatorilor constienti de mediul inconjurator. Pentru comerciantii cu amanuntul, aceste alternative ofera flexibilitate, disponibilitate si reducere a deseurilor de ambalaje, permitandu-le sa ofere o varietate mai mare de vinuri la pahar. Totodata, aceste ambalaje ofera si oportunitati de premiumizare a vinurilor, contracarand perceptia anterioara conform careia ambalajele din plastic si hartie sunt rezervate doar vinurilor simple.

 

Lumea vinurilor revolutionata de ambalaje sustenabile Sticlele plate PET de la Packamama sunt mai usoare decat sticlele traditionale din sticla si necesita mai putin spatiu. Acest lucru pare sa-i fi convins pe cei de la Aldi. (Foto: Packamama / Miguel Torres)

 

Aldi UK adopta ambalajele alternative pentru vin. Conform publicatiei din industrie Beverage Daily, retailerul de discount a ales doua vinuri pe care sa le imbutelieze in „sticle de hartie” de la Frugalpac, incepand cu 18 martie 2024. In curand, Harpers a anuntat lansarea propriilor vinuri in sticle plate PET de la Packamama, la Aldi UK. Ambele variante de ambalare sunt considerate alternative mai durabile fata de sticla de sticla, datorita greutatii lor semnificativ mai mici. In plus, sticlele plate PET ofera avantaje logistice deoarece pe un palet incap aproape cu o treime mai multe sticle.

 

Un exemplu notabil de ambalaj alternativ este reprezentat de sticlele plate din plastic oferite de Packamama. Acestea sunt realizate din 100% polietilena tereftalat (PET) reciclat, plasandu-le in fruntea solutiilor de ambalare ecologica. Alegerea numelui Packamama, inspirat din Pachamama, zeita Mama a Pamantului pentru multe popoare indigene din America de Sud, subliniaza angajamentul companiei pentru protectia mediului si respectul pentru resursele naturale.

 

Industria vinului isi indreapta atentia catre solutii de ambalare alternative pentru a reduce impactul asupra mediului si a promova sustenabilitatea. Cu toate acestea, acceptarea pe piata a acestor alternative inca trebuie sa fie demonstrata, iar consumatorii, companiile si legislatorii trebuie sa colaboreze pentru a asigura crearea si utilizarea ciclurilor de reciclare functionale la nivel global. Desi sticlele de sticla vor ramane in continuare preferate pentru vinurile care pot imbatrani, ambalajele alternative reprezinta o solutie promitatoare pentru vinurile tinere si fructate, contribuind la protectia mediului inconjurator.

 

sursa: Meiningers-International

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *