Aqua Carpatica: Puritatea apei in parametrii fizico-chimici

Aqua Carpatica: Puritatea apei in parametrii fizico-chimici

 

Pe langa faptul ca are cel mai scazut continut de nitrati dintre apele minerale din Romania, AQUA Carpatica se distinge si prin cel mai armonios continut oligo-mineral dintre apele imbuteliate.

Parametrii fizico-chimici ai apei plate corespund tuturor reglementarilor impuse pentru apele plate, toti indicatorii fiind in parametrii optimi.

Potrivit AFFSA (Agentia Franceza pentru Siguranta Alimentara), valorile trebuie sa respecte urmatoarele criterii:

Denumire compus Valoare recomandata AQUA Carpatica plata
Calciu (Ca) <100 mg/l 48 mg/l
Magneziu (Mg) <50 mg/l 15,2 mg/l
Fluor < 0,5 mg/l < 0,1 mg/l
Sodiu <20 mg/l 0,75mg/l
Nitrati <50mg/l adulti si <10mg/l bebelusi 0.8 mg/l
Mineralizare totala (TDS) <500 mg/l 278,8 mg/l
PH 6,8 – 7,2 7,21

Contrar perceptiei comune, apa minerala plata sau carbogazoasa are gust, miros si culoare, datorate sarurilor minerale continute. Daca acestea sunt in echilibru, ele vor influenta pozitiv calitatile apei, facand-o usor de baut, cu un miros placut si aspect limpede.

Sodiul in apa minerala

Sodiul este un indicator mineral esential. Sarea, sau clorura de sodiu, este vitala pentru functionarea organismului si regleaza, alaturi de potasiu, procesele celulare si fenomenele electrice membranare. Sodiul este benefic doar in cantitati moderate, deoarece in exces poate creste riscul de boli cardiovasculare.

O cantitate echilibrata de sodiu este necesara pentru buna functionare a organismului, dar anumite grupuri de persoane, cum ar fi cei cu hipertensiune sau afectiuni cardiovasculare si bebelusii, ar trebui sa fie mai atente la consumul de sodiu, alegand ape cu un continut de sodiu sub 20mg/l.

Datorita continutului sau redus de sodiu, de 0,75 mg/l, AQUA Carpatica plata este recomandata pentru consumul zilnic, fiind ideala pentru persoanele cu afectiuni cardiace, hipertensiune, cei care depun efort fizic intens sau pentru prepararea mancarii bebelusilor.

Calciul si Magneziul – echilibru necesar

Calciul este vital pentru corpul uman, influentand transmiterea impulsurilor nervoase si sanatatea oaselor. Deficienta de calciu poate cauza diverse probleme de sanatate. AQUA Carpatica, cu un continut de 48 mg/l de calciu, este ideala pentru consumul zilnic.

Magneziul este, de asemenea, esential pentru sanatatea organismului. Lipsa acestuia poate duce la diverse simptome neplacute. AQUA Carpatica, cu un continut de 15,2 mg/l de magneziu, ajuta la echilibrarea necesarului de magneziu in organism.

Gustul placut al apei este influentat si de raportul dintre calciu si magneziu, AQUA Carpatica fiind astfel usor de baut si excelenta pentru hidratare.

Fluorul – indispensabil dintilor

Fluorul este important pentru protectia dintilor impotriva cariilor si pentru structura oaselor. AQUA Carpatica, cu un continut de fluor sub 0,1 mg/l, este in limitele recomandate, protejand sanatatea dentara fara riscuri.

PH-ul si Mineralizarea totala (TDS)

Apa trebuie sa aiba un pH aproape neutru, iar AQUA Carpatica are un pH ideal de 7,21. Mineralizarea totala, sau TDS, indica nivelul de minerale dizolvate in apa, AQUA Carpatica avand un TDS de 278,8 mg/l, ce asigura gustul, mirosul si culoarea placute ale apei, contribuind totodata la sanatatea consumatorilor.

Nitrati si Nitriti

Limita de nitrati si nitriti este esentiala, mai ales pentru sugari si bebelusi. AQUA Carpatica, cu un continut de nitrati de doar 0,8 mg/l, este substantial sub limitele admise, fiind considerata extrem de pura si sigura pentru consumul infantil.

Izvoarele de unde provine AQUA Carpatica se afla in inima Bucovinei si sunt protejate si ingrijite pentru a mentine puritatea si echilibrul apelor, fiind printre cele mai pure si echilibrate din Romania.

 

Sursa: Aqua Carpatica Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *